'AMORAS Lambik' wint de Stripprijs van Fnac!

 

Op zaterdag 28 februari wordt in Fnac Antwerpen voor de tweede keer de Stripprijs van Fnac uitgereikt. Het album dat tot beste strip van 2014 werd verkozen, is ‘AMORAS Lambik’. Striptekenaar Charel Cambré komt de prijs zelf in Antwerpen in ontvangst nemen.

In december 2014 lanceerde Fnac een oproep naar haar leden en fans op Facebook, met de vraag een keuze te maken uit een lijst van 40 strips verschenen in 2014. De shortlist was opgesteld door de boek-verkopers van Fnac. Op 2 weken tijd lieten zo’n vierduizend stripliefhebbers weten welke strip zij als hun favoriet beschouwen. De resultaten van de stemming worden deze week voor het grote publiek bekend gemaakt: ‘AMORAS Lambik’ kreeg de meeste stemmen achter zich en verwerft daarmee de titel ‘beste strip van 2014’.

Lambik is het vierde deel in de reeks Amoras, een moderne spin-off van Suske en Wiske, met dezelfde personages in de hoofd- en bijrollen. Suske, het eerste deel van Amoras werd in mei 2013 geïntroduceerd en was onmiddellijk een overweldigend succes, zowel bij de critici als bij het grote publiek. Tot dusver werden er in totaal bijna een half miljoen Amoras-albums verkocht. Vanaf het begin werd de reeks opgevat als een zesdelige, eindige saga. Na het gefêteerde deel Lambik, kan het publiek dus nog uitkijken naar de twee laatste delen die de saga compleet zullen maken. Het nieuwe album in de reeks, Wiske, verschijnt op 20 mei 2015. De reeks eindigt met deel 6, Barabas, op 4 november dit jaar.

De Stripprijs van Fnac wordt zaterdag 28 februari om 15u uitgereikt in Fnac Antwerpen. De signeersessie met Charel Cambré start om 15u30.

Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen