Ballon Media en Standaard Uitgeverij lanceren samen YIEHA, een digitaal platform voor al wie van strips houdt.

Vanaf nu lees je jouw favoriete strips op pc, iPhone en iPad.

De twee grootste stripuitgevers van het land bundelen hun krachten in het digitale stripplatform YIEHA. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Blake en Mortimer, De Rode Ridder, Lucky Luke, de Kiekeboes, Largo Winch, De Kampioenen, etc. kan je vanaf nu  lezen op pc, laptop, iPhone en iPad. Bij YIEHA kan je strips kopen of huren. Van alle strips bij YIEHA kan je ook gratis previews lezen. Momenteel zijn er dat 800 maar de catalogus wordt de komende maanden stevig uitgebreid. Iedereen kan zich gratis registreren op www.yieha.be – www.yieha.nl en de YIEHA app downloaden in de App Store. 

Ballon Media en Standaard uitgeverij kondigden hun gezamenlijke initiatief eind 2014 reeds aan op de Boekenbeurs.  Alexis Dragonetti, CEO Ballon Media:  “Samen met Standaard Uitgeverij staan wij borg voor ongeveer 80% van het stripaanbod in Vlaanderen. Dat “papieren” leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op je laptop, tablet of smartphone. Met alle voordelen en functionaliteiten van een performante digitale ervaring. Met een YIEHA-app die er bijzonder goed uitziet en een zeer gebruiksvriendelijke website . En vooral met een groot hart voor de Vlaamse en Belgische strips! “

Bij  YIEHA kan je strips kopen, vanaf €3,99 of huren vanaf €1,99. Momenteel biedt YIEHA al 800 strips aan maar de catalogus zal voortdurend uitgebreid worden. YIEHA biedt van al zijn albums gratis previews aan.  Op die manier kan de stripliefhebber proeven van een digitale stripbeleving én nieuwe titels of reeksen ontdekken die hij/zij nog niet kende. Met YIEHA kan de stripliefhebber zijn collectie aanvullen met albums die in de winkel niet meer of nog moeilijk te verkrijgen zijn. En dat alles aan zeer aantrekkelijke prijzen. Het platform werd de afgelopen maanden uitvoerig getest door zo’n 800 Vlamingen en Nederlanders.

Peter Quaghebeur, CEO van WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij:  “Wij geloven dat er ook voor onze sterke stripmerken aan een digitale toekomst moet gewerkt worden. Vorig jaar hebben we samen met iMinds Media een onderzoek verricht en vooraleer YIEHA te lanceren hebben we het samen met de lezers  getest én verbeterd. Het enthousiasme en de positieve echo’s uit onze testpanel zijn goed nieuws voor eenieder die van Nederlandstalige strips houdt”.

Uit de testresultaten blijkt o.a. dat de YIEHA striplezers zeer tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de leeservaring:  74% leest de gratis previews en 68% gaat dan over tot huur of aankoop; bijna 40% leerde via YIEHA nieuwe strips kennen.

Ook Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, en Alexander De Croo, federaal minister voor Digitale Agenda, zijn blij met het initiatief.

Alexander De Croo: “We zijn nu eenmaal een echt stripland! Met veel enthousiaste lezers en ook met ontzettend getalenteerde en gedreven stripmakers! Het is fijn dat dit stukje culturele erfgoed nu ook een digitale thuis krijgt. Met allerlei mogelijkheden voor stripliefhebbers in de hele wereld en de jongere generaties die via hun tablet of smartphone nieuwe stripervaringen kunnen opdoen”.

Bekijk hier zijn videoboodschap: https://youtu.be/Mp_3O0prIlk

Sven Gatz: Vlaanderen heeft sinds mensenheugenis een grote traditie als  striplezers en stripmakers. Onze stripcultuur is gezegend met ontzettend sterke reeksen die ook in de omliggende landen en zelfs de hele wereld erg gesmaakt worden. Als Vlamingen mogen we trots zijn op dat getekende  stuk Vlaams cultureel erfgoed. Als minister van Cultuur koester ik dat. Ik ben dan ook zeer verheugd dat onze twee belangrijkste stripuitgeverijen, de stap zetten naar de digitale wereld via dit nieuwe platform. Dat is op een innovatieve wijze inspelen  op de toekomst. Succes en YIEHA! “

Vanaf vandaag kan iedereen terecht op www.yieha.be – www.yieha.nl of in de App Store.

Concreet:

  • Registreer als gebruiker op yieha.be of yieha.nl en download de gratis app

  • Gratis previews kan je zowel op website als in de app lezen

  • In de app kan je enkel strips kopen

  • Op de website kan je strips huren, kopen, een prepaid-account openen en zelfs cadeaucheques schenken.

  • Via “Mijn Strips” kan de YIEHA gebruiker alle gekochte of gehuurde albums synchroniseren met al je toestellen. Aangeschafte strips op de website kan je zowel lezen op je iPhone of ipad.

  • Zowel op website als in de app vind je een ruime rubriek “veel gestelde vragen”

Ter informatie: voorlopig is YIEHA enkel te downloaden in de App Store. De Android versie komt er in het najaar.

Voor Standaard Uitgeverij, onderdeel WPG Uitgevers België :  Liesbeth Janssen - [email protected] -  T +32 3 285 73 47 – M +32 479 49 11 79

Voor Ballon Media:  Maxence Vandercruyssen - [email protected] – T +32 3 294 15 11 – M +32 473 66 66 15

Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen