De kampioenen van de filmset

Ook in de nieuwste strip van F.C. De Kampioenen vertoeven de voetballers op de filmset

Gisteren ging de langverwachte speelfilm van F.C. De Kampioenen ("Kampioen zijn blijft plezant") in première. Dit is de voorlopig laatste keer dat Boma, Markske en co. op het scherm te zien zullen zijn, maar dat betekent niet dat de fans afscheid moeten nemen van hun favoriete voetbalploeg. De stripreeks van F.C. De Kampioenen, getekend door Hec Leemans, lopen gewoon verder! Vandaag ligt "De kampioenen van de filmset", het 79e album in de reeks, in de winkel.

In "Kampioen zijn blijft plezant" trekken de kampioenen naar het zuiden van Frankrijk voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd, maar wat een leuk uitstapje moest worden, wordt algauw een nachtmerrie.

De nieuwste strip van De Kampioenen sluit ook aan bij de filmgekte van het moment:

Freddy "Suske" Focus heeft filmplannen. Hij heeft een script (zegt hij), maar geen acteurs en geen geld. Niet getreurd echter: de regisseur slaagt erin om Balthazar Boma van de Boma Vleesindustrie warm te maken voor zijn project. Boma zal het geld voor de film voorschieten. Hij wordt hierbij meteen tot producent gebombardeerd. En de acteurs? Geen nood: de kampioenen zullen alle rollen vervullen.

De kampioenen van de filmset - ISBN 9789002244902 - €5.95

 

Verschenen ook nog :

78. Dokter Jekyll en Mister Vertongen

77. Vijftig tinten paarsblauw

F.C. De Kampioenen: De Filmspecial

 

Sinds 2011 is er voor de echte fans van Mark "Markske" Vertongen ook de spin-off reeks Vertongen &co, waarvan er tot nu toe zes succesvolle albums verschenen.

 

 

 

Contacteer ons
Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen