De kampioenen van de filmset

Ook in de nieuwste strip van F.C. De Kampioenen vertoeven de voetballers op de filmset

Woensdag 11 december 2013 — Gisteren ging de langverwachte speelfilm van F.C. De Kampioenen ("Kampioen zijn blijft plezant") in première. Dit is de voorlopig laatste keer dat Boma, Markske en co. op het scherm te zien zullen zijn, maar dat betekent niet dat de fans afscheid moeten nemen van hun favoriete voetbalploeg. De stripreeks van F.C. De Kampioenen, getekend door Hec Leemans, lopen gewoon verder! Vandaag ligt "De kampioenen van de filmset", het 79e album in de reeks, in de winkel.

In "Kampioen zijn blijft plezant" trekken de kampioenen naar het zuiden van Frankrijk voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd, maar wat een leuk uitstapje moest worden, wordt algauw een nachtmerrie.

De nieuwste strip van De Kampioenen sluit ook aan bij de filmgekte van het moment:

Freddy "Suske" Focus heeft filmplannen. Hij heeft een script (zegt hij), maar geen acteurs en geen geld. Niet getreurd echter: de regisseur slaagt erin om Balthazar Boma van de Boma Vleesindustrie warm te maken voor zijn project. Boma zal het geld voor de film voorschieten. Hij wordt hierbij meteen tot producent gebombardeerd. En de acteurs? Geen nood: de kampioenen zullen alle rollen vervullen.

De kampioenen van de filmset - ISBN 9789002244902 - €5.95

 

Verschenen ook nog :

78. Dokter Jekyll en Mister Vertongen

77. Vijftig tinten paarsblauw

F.C. De Kampioenen: De Filmspecial

 

Sinds 2011 is er voor de echte fans van Mark "Markske" Vertongen ook de spin-off reeks Vertongen &co, waarvan er tot nu toe zes succesvolle albums verschenen.

 

 

 

F.C. De Kampioenen: de Film Officiële Trailer