De nieuwe Amoras verschijnt op 7 mei

Het langverwachte deel 3 'Krimson' ...

Suske zint op wraak: Krimson moet boeten, hij heeft zíjn Wiske vermoord. Samen met Jérusalem trekt hij op oorlogspad. Intussen achterhaalt Krimson het grote geheim van Jérusalem. Haar duistere kant intrigeert hem en hij moet en zal haar in handen krijgen - maar eerst moet hij van dat irritante Suske verlost zijn… En Jérusalem? Die weet heel erg goed waar ze mee bezig is…

AMORAS

Eén flits. Meer was er niet nodig om het leven van Suske en Wiske voor altijd te veranderen. Eén druk op een knop. Het einde van een vriendschap.

Het eiland Amoras, 2047. Na een dramatisch ongeluk met de teletijdmachine raken Suske en Wiske van elkaar gescheiden. Definitief, zo leek het wel, want in het eerste album stortte Wiske te pletter met een truck van Krimson en werd haar lichaam begraven door zijn handlangers.  Suske is er het hart van in, maar hij moet vluchten om zelf uit de handen van zijn aartsvijand te blijven. Hij kan rekenen op de hulp van Jérusalem, maar die heeft ook zo haar eigen agenda. Ze is erop gebrand dat Suske wraak neemt op Krimson, maar waarom?

Intussen komt Wiske toch terug tot bewustzijn in een cel op een of andere mijnsite die in rep en roer staat: de zee rondom het eiland begint te kolken door een fenomenale kracht op de oceaanbodem. Net op het moment dat een enorme tsunami de mijnen dreigt te overspoelen, wordt Wiske bevrijd door een paar slaven en ontsnapt ze een tweede keer aan de dood…

Zullen Suske en Wiske elkaar in album 3 weer terugzien of steekt Jérusalem daar een stokje voor?

Op 7/5 zijn Marc Legendre en Charel Cambré beschikbaar voor interviews! Voor meer informatie neem contact op met [email protected]

Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen