De Paashaas verstopt spaarkaarten in plaats van eieren dit jaar!

65.000 F.C. De Kampioenen-spaarkaarten verspreid via album 84 ‘Supermarkske bakt ze bruin’

Dinsdag 17 maart 2015 —  

Beste,

De Paashaas komt vroeg dit jaar! Elke F.C. De Kampioenen-fan wordt verrast met een extraatje bij het gloednieuwe album ‘Supermarkske bakt ze bruin’ dat vandaag verschijnt: de F.C. De Kampioenen-spaarkaart, een handig hebbeding om heel snel de albums in kaart te brengen die nog ontbreken in zijn of haar verzameling. De wedstrijd waarmee de winnaar een heuse ‘meet & greet’ kan winnen met Markske en de geestelijke vader van de stripreeks, Hec Leemans, loopt nog tot 31 augustus 2015. Meer informatie vind je hier: www.wpg.be/FCK-WEDSTRIJD.

Helaas is de verrassing voor Markske in album 84 minder aangenaam: zijn bolleke geeft definitief de geest. De emotionele impact op de man zorgt ervoor dat er vreemde dingen met hem gebeuren. Ook in het nieuwe avontuur van Suske en Wiske, ‘Suskewiet’gaat het er ongewoon aan toe wanneer Wiske Suske overtuigt om te eten van een mysterieuze plant die hem voor altijd onvoorwaardelijk van haar zal laten houden.

In ‘Retteketettekenetteke’, de nieuwe knotsgekke Urbanus die vandaag verschijnt, gaat het in zekere zin ook over de liefde, hoewel Netteke geen planten gebruikt, maar geld. En terwijl Mieleke, Melleke en Mol zich opwerpen als redders in ‘Wie heeft het gedaan?’, is het in de Kiekeboes Special 6 ‘In 3Dédé’ duidelijk wie het heeft gedaan. De special bundelt drie avonturen van de Kiekeboes waarin ze de confrontatie moeten aangaan met superslechterik Déde la Canaille, aangevuld met spelletjes, een quiz en interviews met Sapperdeboere en Dédé himself.

Met de release van J.ROM #2 Helder als kers op de taart kan deze stralende dag wat ons betreft niet meer stuk.

Veel stripplezier.

Suskewiet

Suske en Wiske 329

Suske kweekt in opdracht van Barabas een eeuwenoud plantenzaadje op tot een prachtige bloem. Wiske is jaloers op de aandacht die Suske aan de bloem schenkt en wanneer zij op een dag alleen met de bloem achterblijft, blijkt deze plots te kunnen spreken. Ze belooft Wiske de onvoorwaardelijke liefde van Suske als ze hem van de vruchten kan doen eten die de plant draagt. Maar wanneer ze Suske een hap doet nemen, wordt hij het slachtoffer van wat een vreselijke leugen blijkt te zijn!

 

Retteketettekenetteke

Urbanus 163

Netteke heeft nooit veel succes gehad bij de mannen, tot ze de lotto wint! Elke man wil met haar uit en binnen de kortste keren is ze zwanger… Intussen heeft Amedee een spray uitgevonden om dode dingen tot leven te wekken, tot groot jolijt van Urbanus!

 

Wie heeft het gedaan?

Mieleke Melleke Mol 16

Is er iets zoek, is er iets stuk of heb je een ander probleem? Mieleke, Melleke en Mol staan altijd paraat en helpen iedereen. Althans dat proberen ze, met man en mol!

 

Supermarkske bakt ze bruin

F.C. De Kampioenen 84

Tot groot verdriet van Markske geeft zijn bolleke definitief de geest. Het stokoude autootje is niet meer te repareren. Mark is er het hart van in. Bieke besluit Mark te verrassen met een spiksplinternieuwe Fiat 500. Maar Mark raakt niet over zijn verdriet heen. Er gebeuren rare dingen met hem: zijn oude allergie steekt de kop weer op. Hij verandert weer in SUPERMARKSKE. Dan wordt zijn oude bolleke gestolen door malafide autohandelaren. SUPERMARKSKE zet de achtervolging in, met aan boord van zijn nieuwe auto, Maurice en Pascale.

 

In 3Dédé

De Kiekeboes Special 6

De Kiekeboes zijn in al hun avonturen al heel wat ongure types tegengekomen, maar er is er geen enkele die Marcel Kiekeboe zo’n angst aanjaagt als Dédé la Canaille. Een genadeloze gangster die nog een eitje te pellen heeft met Marcel, dat levert gegarandeerd een crimineel goede special op. In 3Dédé bundelt 3 avonturen van de Kiekeboes met spelletjes, een quiz en interviews met Sapperdeboere en Dédé himself.

 

#2 Helder

J.ROM – Force of Gold

De strijd tussen goed en kwaad barst los in dit verhaal. Het kwaad krijgt bovendien een gezicht: Abaddon! J.ROM neemt het op tegen zijn aartsvijand in een episch gevecht honderden meters boven de grond. Intussen krijgen Pi en Birdsong de sinistere Dr. Yulls over zich heen wanneer hij hun hoofdkwartier bestormt. Blijft FORCE overeind?

 

FCK 84
J.ROM #2
KKBS Special 6
MMM 16
Suske en Wiske 329
URB 163