Een nieuw  schooljaar met nieuwe strips!

Een nieuw schooljaar met nieuwe strips!

Beste,

Een nieuw schooljaar, een heleboel nieuwe strips!
We steken letterlijk van wal met F.C. De Kampioenen, want Boma nodigt de Kampioenen uit op zijn nieuwe jacht. Dat het geen zorgeloze cruise wordt, laat de titel al raden: Boma op de klippen.
Een nieuwe Mieleke Melleke Mol verrast dit keer met hilarische verhaaltjes vanop de kappersstoel. Binnenkort trouwens ook weer te zien in nieuwe afleveringen van Urbanus Vertelt op VTM K’Zoom.
Verder verschijnen er nieuwe albums van Suske en Wiske, Het gebroken dorp, De Kiekeboes, Bubbelspel, De Rode Ridder, De Hellevliet en Urbanus, Juul Crapuul.

Veel stripplezier.

Boma op de klippen

F.C. De Kampioenen

Boma heeft in een gekke bui een jacht gekocht van een stel Albanese maffiosi. Uiteraard heeft hij zich laten oplichten, maar dat weet hij in eerste instantie niet. Hij nodigt zijn vrienden Kampioenen en hun vrouwen uit voor een cruise op de Atlantische oceaan. De hele groep vertrekt in opperbeste stemming in een charmant Portugees haventje. Na een paar dagen op zee beginnen echter de problemen. Het jacht lekt aan alle kanten, de motor valt in panne, de crew is niet vakbekwaam.
Wanneer het lekkende schip dreigt te zinken, kiest de crew het ruime sop met de enige reddingssloep.
De Kampioenen proberen zich zwemmend te redden. Na vele uren ploeteren belanden ze op een onbewoond eiland...

Bubbelspel

De Kiekeboes

Een warme zomer zorgt voor verhitte gemoederen: de operatoren Tinkeltel en Bubbelbel zijn in moordende concurrentiestrijd verwikkeld. Nonkel Vital schiet met scherp op de aannemers die zijn huisje willen platgooien voor een ringweg. En tussen al die heethoofden door krijgt het dorp van De Kiekeboes te maken met een ware inbrakenplaag...
 

Juul Crapuul

Urbanus

Juul Crapuul, een van de gevaarlijkste gangsters van Tollembeek, maakt slachtoffers. René en Modest proberen hem te arresteren, maar Juul krijgt per ongeluk een pijl van Cupido door zijn hoofd. En ook Urbanus valt ten prooi aan de pijlen van de liefdesgod. De dokters kunnen zijn leven redden, maar zijn wel verplicht hem het hart van Juul Crapuul te geven.

Zal Urbanus ooit nog de oude worden?

Het gebroken dorp

Suske en Wiske

Tijdens een wandeling in de archeologische site van het verdwenen dorp Marchimont in Luxemburg, vindt Suske een duizend jaar oude ring. Die bezit magische krachten die het dorp in zijn oude glorie doen herrijzen. Suske wordt de Uitverkorene. Het is zijn taak om de inwoners te redden van de kwade bosgeest Clamora en haar leger van wolvenmensen. Alleen door haar te vernietigen, kan hij de strijd winnen. Maar dat dat niet van een Ardeens leien dakje zal lopen, wordt al gauw duidelijk: de geest van Clamora kan bezit nemen van het lichaam van anderen. Zo komt Suske voor verrassende tegenstanders te staan en moet hij verscheurende keuzes maken.

 

Bij de kapper

Mieleke Melleke Mol

Mieleke heeft dan wel maar een toefje haar op zijn hoofd staan, toch laat het zich niet makkelijk kammen. Ook nonkel Nest heeft haarproblemen. Het is zelfs zo erg dat de de drie kanarievogeltjes hun weg kwijt zijn in die dikke haarbos. Mieleke, Melleke en Mol starten een zoektocht naar die arme vogeltjes. Trouwens, het wordt hoog tijd dat nonkel Nest een ander kapsel krijgt.

 

De Hellevliet

De Rode Ridder

Er is iets niet pluis op de de Hellevliet. Schepen en bemanningsleden verdwijnen en lijken opgelost in het niets. Ook Oslefs boot is ondertussen al een week spoorloos. Johan hecht weinig belang aan de

bangmakerij van de lokale bevolking en besluit het water op te gaan.

Samen met Iseka, Oslefs zuster, en Wimar gaan ze de Hellevliet op. Hun kleine schuit is echter niet

opgewassen tegen de sterke stroming en zwalpt op het water. Loopt dit spannende avontuur wel goed af?


Album 25
Voetbal scheurkalender

The champions

De Golf scheurkalender

Rooie oortjes scheurkalender

Rooie Oortjes

Contacteer ons
Lynn Kiekens WPG uitgevers België
Lynn Kiekens WPG uitgevers België
Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen