Exact 1 jaar na de dood van Marc Sleen en op zijn 70ste verjaardag krijgt Nero zijn eigen stripfonds: Matsuoka

Exact 1 jaar na de dood van Marc Sleen en op zijn 70ste verjaardag krijgt Nero zijn eigen stripfonds: Matsuoka

Dinsdag 7 november 2017 — Zeventig jaar geleden werd Vlaamse stripgeschiedenis geschreven. Eén van de bekendste personages aller tijden maakte in het najaar van 1947 voor het eerst zijn opwachting in de krant, te weten: detektief Van Zwam.

De bedoeling was dat er een hele stripreeks aan de avonturen van dit Vlaamse antwoord op Sherlock Holmes zou worden gewijd, als feuilleton in de krant. Van Zwam kwam niet alleen. Hij bracht een hele reeks intrigerende nevenpersonages mee. Een wat vreemde man die dacht dat hij de Romeinse keizer Nero was, bijvoorbeeld, en dus door iedereen ook gewoon Nero werd genoemd. Of de slechterik Matsuoka, houder van een groot geheim.

Matsuoka is voortaan ook de naam van een nieuw stripfonds van Standaard Uitgeverij. Een imprint die spannende, geestige strips uit binnen- en buitenland zal publiceren, bestemd voor een zo breed mogelijk publiek. Strips waarin humor en avontuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en die de onmiskenbare stempel dragen van de auteurs die ze geschreven en getekend hebben. Matsuoka laat al dat fraais in mooie, verzorgde en gebonden uitgaves op de wereld los.

Het eerste album binnen dit gloednieuwe fonds verschijnt vandaag: De zeven vloeken is een hedendaagse interpretatie van een klassiek Nero verhaal, geschreven en getekend door Kim Duchateau. 

Vanavond zullen zowel Kim als Catharina Kochuyt​ (weduwe van Marc Sleen) de eerste exemplaren van dit nieuwe Nero avontuur ontvangen van Lieven Van Gils in Van Gils en gasten (22u op één).

Vanaf volgende week is dit gloednieuwe album te verkrijgen bij Knack en vanaf 6 december verkrijgbaar bij de boekhandel en stripspeciaalzaken. 

Via deze link lichten we  een eerste tipje van de sluier op, en laten we u zien wat Matsuoka de komende maanden allemaal voor u in petto heeft.

 

Ruth Van Ammel Marketing en PR Standaard Uitgeverij