Het succes van De Buurtpolitie-strip

Na het succes van de televisiereeks en de film volgt ook het succes voor de strip.

De eerste strip van De Buurtpolitie De roze olifant ligt sinds donderdag 30 november in alle winkels. Dat de Buurtpolitie nog steeds erg razend populair is bleek uit de urenlange wachtrijen voor de signeersessie met de cast vorig weekend.

In de week van verschijning kaapte De Buurtpolitie de eerst plaats in de boekentop 100 van GFK.
Duizenden strips gingen in een recordtijd over de toonbank. Door het succes zullen 10.000 strips worden bijgedrukt om winkels te kunnen bevoorraden. Een nieuwe reeks is geboren.

Album 2 en 3 zullen verschijnen op 9 mei en 10 oktober 2018.

Contacteer ons
Emelie Janssens Marketing & PR, WPG uitgevers België
Emelie Janssens Marketing & PR, WPG uitgevers België
Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen