Maggie De Block in nieuwste album De Kiekeboes

Woensdag 10 december 2014 — Beste,

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block kreeg  gisteren het eerste exemplaar  van de nieuwste Kiekeboes-strip De dode brievenbus uit handen van tekenaar Merho.
In dit album van duikt de minister op als Mia Maer, codenaam ‘Dubbel M’, het hoofd van Staatsveiligheid.

Sterrenrood, het nieuwste avontuur van Suske en Wiske, draait om de beroemde Red Star Line die talloze landverhuizers vervoerde van Antwerpen naar Noord-Amerika. In dit album kruipen Suske en Wiske in de huid van passagiers aan boord van een van de schepen en komen ze een diamantsmokkelaar op het spoor.

Vandaag verschijnt ook de hardcover-bundeling van De avonturen van Nero: vier verhalen uit 1965-1966 aangevuld met leuke anekdotes die het tijdsbeeld van die periode schetsen.

Verder ook een  nieuw album van F.C. De Kampioenen, Op zoek naar Neroke, van de Rode Ridder, Mensenjacht, Pocket 40 van Suske en Wiske, album 46 van De Rooie Oortjes en een nieuwe omnibus van De Smurfen.

Veel stripplezier.

Sterrenrood

Suske en Wiske

Tijdens een bezoek aan het Red Star Line museum vertelt Sidonia hoe haar groottante Wiske op jonge leeftijd alleen naar New York werd gestuurd. Daar beleeft ze een adembenemend avontuur. Ze ontmoet er Cuzke, zoon van de Poolse immigrante Zydonya. Samen nemen ze het op tegen een stel meedogenloze diamantsmokkelaars. Wiske wordt beroofd en tenslotte met de dood bedreigd! Maar zelfs de gevaarlijkste stormen krijgen haar niet klein. Een pakkend drama... vol humor en spanning!

Op zoek naar Neroke

F.C. De Kampioenen

Carmen en Xavier trekken voor een weekend naar de Ardennen. Neroke wordt toevertrouwd aan Mark en Paulien.  Maar tijdens een wandeling verdwijnt het hondje zonder een spoor na te laten. Bieke is in alle staten. Wat zal Carmen wel niet zeggen? De Kampioenen worden allemaal te hulp geroepen.  Een uitgebreide zoektocht levert niets op. Maar Boma heeft een idee: hij gaat een hondje kopen dat als twee druppels water op Neroke lijkt.

De dode brievenbus

De Kiekeboes

Nonkel Vital is dood! Net nu alles zo goed leek te gaan: gids in het brouwerijmuseum, een actief sociaal leven en... een nieuwe Grote Liefde! Wanneer Marcel die grote liefde ziet rondsluipen aan het huis van Nonkel Vital, vermoedt hij dat er meer aan de hand is... En dan vindt Nopel de fietsspelden waarmee Nonkel Vital begraven werd. In een speelgoedwinkel...

Mensenjacht

De Rode Ridder

Na hun avontuur in Japan geraken Johan en Merlijn maar niet terug naar huis. De machten van het goed en het licht beantwoorden Merlijns oproep niet. Merlijn vermoedt dat de reden hiervoor in Japan te zoeken is. Ondertussen wordt de Rode Ridder getraind door Yorimoto, want het leven in hun land kan ruig zijn. Johan zal zijn gevechtskunsten snel in de praktijk kunnen omzetten, wanneer blijkt dat ze achtervolgd worden. Zullen Johan en Merlijn ooit terug naar huis kunnen?

De avonturen van Nero

Nero

Een bundeling met volgende verhalen:

55. Het Bobobeeldje

56. Het groene vuur

57. De linkadoors

58. Aboe-Markoeb

Pocket 40

Suske en Wiske

Winterboek

De Smurfen

Deel 46

Rooie oortjes

Lynn Kiekens WPG uitgevers België