Nieuwe strips voor de zomer

Een reeks avontuurlijke en grappige verhalen

Zijn al je boeken uitgelezen en heb je nood aan nieuw leesvoer? Niet getreurd, de nieuwe strips staan voor je klaar! Ben je een avontuurlijk type, dan zijn De truken van Defhoor  van De Kiekeboes en De heer van Castelroc van F.C. De Kampioenen perfect. Hou je meer van humor, dan zullen De muzikale rits van Urbanus en De slimste van de klas van Mieleke Melleke Mol zeker en vast iets voor jou zijn! En de Smurfen zijn opnieuw van de partij met een spannend avontuur in De Smurfenheld!

De Junior Suske & Wiske AVI-boekjes zijn in een nieuw jasje gestoken. En met deze nieuwe look zijn ze nog leuker dan voordien.

De truken van Defhoor

De Kiekeboes

Marcel Kiekeboe laat zich weer meesleuren in een van de dwaze plannen van zijn baas, Firmin Van de Kasseien. Maar tijdens een kettingbotsing bij dichte mist loopt het mis: de twee verdwijnen zonder enig spoor. Nopel is verslaafd aan een nieuw smartphonespel en Charlotte wordt er gek van. Maar zijn verslaving zal nog van pas komen, wanneer ze ontdekken wat er met Marcel gebeurd is…

De Smurfenheld

De Smurfen

De Smurfen vinden op zolder een heel oud boek waarin de avonturen staan van een Smurf die naar de verre Drakenberg trok. Toen de Smurf zich ging baden in het rode water van de Drakenbron, werd hij een supersmurf: hij voelde geen angst of pijn meer en hij had geen slaap meer nodig. Nu gaan drie Smurfen die het beu zijn om altijd bespot te worden, op zoek naar de bron… Zij willen ook supersmurfen zijn!

De muzikale rits

Urbanus

Urbanus wordt het slachtoffer van zijn eigen nieuwsgierigheid: wanneer hij per ongeluk een experimenteel goedje van Amedee opdrinkt, zet hij een onomkeerbaar verjongingsproces in gang. Hij zal elke dag een jaar jonger worden, tot hij zijn geboorte voorbijsteekt en opgaat in het niets! Hoe zal Urbanus de laatste 12 dagen van zijn leven doorbrengen?


De slimste van de klas

Mieleke Melleke Mol

Mieleke, Melleke en Mol proberen slimmer te zijn dan de juf. Zij kan er wel om lachen, maar wanneer hun grapjes te ver gaan, moeten de bengeltjes in de hoek gaan staan. Hopelijk steekt Agent Toff en Tip hen niet in de gevangenis.

De heer van Castelroc

Vertongen & Co 12

Oma Boma is lid geworden van een historische vereniging, die op een groot domein een middeleeuwse burcht reconstrueert. Alle deelnemers leven er op middeleeuwse wijze, ver weg van elk modern comfort. Oma Boma brengt met Mark en Paulien een harnas naar het kasteel. Maar wanneer ze het domein betreden, vallen ze in handen van een bende opstandelingen onder leiding van Robijn Goed. Deze vakbondsleider heeft zich met zijn ontevreden arbeiders teruggetrokken in de bossen en belaagt het kasteel.

 

Contacteer ons
Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen