'Rond klei', het keramiekboek over pottendraaien, handopbouw, glazuren en pottenbakken

Donderdag 5 april 2018 — Heerlijk om met je handen in de klei te woelen, wonderlijk hoe een bolletje klei een uniek aardewerken potje wordt, verrassend hoe je je hoofd helemaal vrij maakt. Kleien doet iets met een mens.

In Rond klei leer en lees je alles over de basisbeginselen van keramiek: over de grondstof klei, over draaien aan de draaischijf, handvormen of opbouwen van klei, decoreren, glazuren en bakken. Alle stappen worden op een enthousiaste manier beschreven en geïllustreerd met foto’s die je doen verlangen er zelf in te vliegen. Drinken uit je zelfgedraaide mok, olijven presenteren in je zelfgemaakte kommetje, een boeketje bloemen schikken in je handgevormde vaas… Dat voelt zo goed.

Rond klei is een ongecompliceerd handen doeboek en dankzij de prachtige foto’s ook een inspirerend kijkboek voor al wie houdt van ambachtelijk, authentiek, eenvoudig en tijdloos aardewerk.

Michelle Heylen draait in haar atelier in Turnhout (www.atelierdevonder.be) potten voor en met anderen. Jong en oud kan er aan de slag om de basisbeginselen van het pottendraaien onder de knie te krijgen. Michelle houdt van haar gezin, van klei, van eenvoud en authenticiteit, in alles.

Melissa Milis (www.melissamilis.com) is al jaren gepassioneerd door lifestyle- en huwelijksfotografie en alles wat creatief is. Ze is een pottenbakkersleerlinge van Michelle, houdt van Jan en is verliefd op haar zoontje Sem.


Melissa en Michelle brengen naast een boek ook een eigen keramieklijn en schorten uit. De praktische en tegelijkertijd elegante schorten zijn een limited edition, ontworpen door vriendin Sarah Hendrickx, vervaardigd uit de fijnste handgewassen katoen & linnen stoffen afkomstig van een gezellig Engels familiebedrijf. De productie van de prototypes werd overgedragen naar de finale uitvoering hiervan binnen het Belgische bedrijf 'Van Bockryck', het enige bedrijf in België die de gehele productie van kleding nog in eigen land uitvoert. Belangrijk voor Melissa en Michelle gezien zij zelf ook elke dag met een echte ambacht bezig zijn en dat dus naar waarde kunnen schatten. Een limited edition met een voorraad van slechts 150 stuks!

______________

Rond klei, Michelle Heylen en Melissa Milis
gebonden, full colour - ca. 208 blz. - €29,99
​ISBN 9789022334867
​verschenen bij M Books