'Rond klei', het keramiekboek over pottendraaien, handopbouw, glazuren en pottenbakken

Heerlijk om met je handen in de klei te woelen, wonderlijk hoe een bolletje klei een uniek aardewerken potje wordt, verrassend hoe je je hoofd helemaal vrij maakt. Kleien doet iets met een mens.

In Rond klei leer en lees je alles over de basisbeginselen van keramiek: over de grondstof klei, over draaien aan de draaischijf, handvormen of opbouwen van klei, decoreren, glazuren en bakken. Alle stappen worden op een enthousiaste manier beschreven en geïllustreerd met foto’s die je doen verlangen er zelf in te vliegen. Drinken uit je zelfgedraaide mok, olijven presenteren in je zelfgemaakte kommetje, een boeketje bloemen schikken in je handgevormde vaas… Dat voelt zo goed.

Rond klei is een ongecompliceerd handen doeboek en dankzij de prachtige foto’s ook een inspirerend kijkboek voor al wie houdt van ambachtelijk, authentiek, eenvoudig en tijdloos aardewerk.

Michelle Heylen draait in haar atelier in Turnhout (www.atelierdevonder.be) potten voor en met anderen. Jong en oud kan er aan de slag om de basisbeginselen van het pottendraaien onder de knie te krijgen. Michelle houdt van haar gezin, van klei, van eenvoud en authenticiteit, in alles.

Melissa Milis (www.melissamilis.com) is al jaren gepassioneerd door lifestyle- en huwelijksfotografie en alles wat creatief is. Ze is een pottenbakkersleerlinge van Michelle, houdt van Jan en is verliefd op haar zoontje Sem.


Melissa en Michelle brengen naast een boek ook een eigen keramieklijn en schorten uit. De praktische en tegelijkertijd elegante schorten zijn een limited edition, ontworpen door vriendin Sarah Hendrickx, vervaardigd uit de fijnste handgewassen katoen & linnen stoffen afkomstig van een gezellig Engels familiebedrijf. De productie van de prototypes werd overgedragen naar de finale uitvoering hiervan binnen het Belgische bedrijf 'Van Bockryck', het enige bedrijf in België die de gehele productie van kleding nog in eigen land uitvoert. Belangrijk voor Melissa en Michelle gezien zij zelf ook elke dag met een echte ambacht bezig zijn en dat dus naar waarde kunnen schatten. Een limited edition met een voorraad van slechts 150 stuks!

______________

Rond klei, Michelle Heylen en Melissa Milis
gebonden, full colour - ca. 208 blz. - €29,99
​ISBN 9789022334867
​verschenen bij M Books

 

Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen