Suske en Wiske naar Frankrijk

Dinsdag 28 januari 2014 — Standaard Uitgeverij gaat in samenwerking met Les éditions Paquet de Franse tour op met Suske en Wiske en met het succesrijke AMORAS. De samenwerking wordt deze week aangekondigd op het internationale Stripfestival in Angoulême.

Standaard Uitgeverij en Les éditions Paquet slaan de handen in elkaar om de bekendste stripfiguren van Willy Vandersteen, Suske en Wiske, in Frankrijk uit te geven.
Paquet start met de reeks Amoras. Deze topreeks, die in Vlaanderen en Nederland uitgroeide tot een echte bestseller zal in het Frans Amphoria gaan heten. Het eerste Franstalige album in de reeks, Bob, verschijnt op 19 maart in Frankrijk.

Standaard uitgeverij en Les éditions Paquet gaan ook éditions een ‘collection patrimoine’uitgeven. Dat zijn bundelingen van Suske en Wiske avonturen die door Vandersteen zelf werden geschreven en getekend. De eerste bundeling bevat L’île d’Amphoria (1947, Op het eiland Amoras), Le Singe Volant (1948, De vliegende aap) en Le Rayon Magique (1948, De sprietatoom) en verschijnt in het Frans in april. Later volgen er nog meer bundelingen.

Tot slot zijn er ook Franstalige uitgaven gepland met het werk van de huidige Studio Vandersteen. Zo verschijnt in april reeds La reine coin-coin in Frankrijk.

Peter Quaghebeur van WPG/Standaard uitgeverij: “Met Bob et Bobette zijn we al heel lang bescheiden aanwezig in de franstalige markt. Het is heel fijn dat een gerenommeerde partner als Les éditions Paquet nu met ons in zee gaat om met Amoras én het oeuvre van zowel Willy als de Studio Vandersteen een nieuw verhaal te gaan schrijven

Les éditions Paquet

Les éditions Paquet werd opgericht in 1996 in Genève door Pierre Paquet. De uitgeverij is vooral gespecialiseerd in stripuitgaven en geïllustreerde boeken en oriënteert zich op een breed en gevarieerd publiek.

Les éditions Paquet is vandaag een ernstige speler op de Franse stripmarkt. Hun catalogus omvat ondertussen meer dan 150 auteurs van 20 verschillende nationaliteiten. Les éditions Paquet is vermaard om de kwaliteit en de creativiteit van hun uitgaven. Bij hun bestsellers behoren onder meer la Chronique des immortels, Voyge des pères, Le Grand-duc, Le pilote à l’edelweiss, Lincoln en Ciel en ruine.

 

Amoras Suske en Wiske, The Saga Unfolds Trailer

Jo Nachtergaele WPG uitgevers
Johan De Smedt WPG Uitgevers
Pierre Paquet Editions Paquet