SUSKE EN WISKE ZINDEREN DEZE ZOMER

Maandag 22 juni 2015 — Afgelopen zaterdag werd het startschot gegeven van De Zinderende Zomertour -  Suske en Wiske. De zomertour draait rond het 70-jarige bestaan van de stripreeks en ging van start in het Nederlandse Drenthe op ‘Alles Kids’.  Standaard Uitgeverij toont met deze Zinderende Zomertour en het feestjaar rond de reeks, dat Suske en Wiske, anno 2015, nog steeds een sterk merk is.

De tour zal deze zomer maar liefst 13 plaatsen in België en Nederland aandoen. Zo maakt de Zinderende Zomertour onder andere zijn opwachting  tijdens de Ketnet Zomertour in Antwerpen en Roeselare, op de Gentse Feesten en op het Baai Baai festival in Wenduine.

De Zinderende Zomertour biedt kinderen activiteiten in en om een heuse stripmobiel: je kunt zelf een strip tekenen met Suske en Wiske in de hoofdrollen, een foto nemen bij de teletijdmachine van professor Barabas  of puzzelen met Schanulleke.

De Zinderende Zomertour maakt deel uit van een groter programma rond 70 jaar Suske en Wiske. Zo kan je deze zomer onder meer ook 70 strips uit de reeks verzamelen via Het Laatste Nieuws, een bezoek brengen aan de tentoonstelling rond Suske en Wiske in Wenduine en zelf het verhaal van album 332 mee bepalen via Facebook. Suske en Wiske krijgen ook een vaste stek op het Cartoonfestival in Knokke.

Het feestjaar gaat verder dit najaar met op het programma onder meer een Suske en Wiske-musical door Music Hall en Van Hoorne Entertainment. Het startschot van de musical wordt in oktober gegeven in Nederland en de productie zal door Nederland en Vlaanderen touren tot 2016. Op 19 december 2015 komt er een heus verjaardagsfeest als slot van een jaar vol Sus en Wis!

Lynn Kiekens Marketing Strips