Willy Linthout wint Noordzeeprijs!

Tekenaar stripreeks Urbanus bekroont op 12de Internationaal Stripfestival van Knokke-Heist

 

Beste,

Op 10 mei vond het 12de Internationale Stripfestival plaats in Knokke-Heist. Op de feestelijke openingsavond werd Willy Linthout – de tekenaar van Urbanus – bekroond met de Noordzeeprijs, ereprijs graaf Leopold Lippens. Linthout kreeg de prijs uit handen van Bert De Brabandere, van het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.  Paul Geerts, gewezen tekenaar van Suske en Wiske, nam de prijs voor Stripeducatie in ontvangst. Tot eind juni is de tentoonstelling ‘Willy Linthout. Urbanus.’ nog te bezichtigen in de gemeentelijke openbare bibliotheek van Knokke-Heist.

En het feest gaat verder voor de fans van Urbanus!  Niet alleen verschijnt vandaag Urbanus 164, De schrikkeljarige, maar ook Omnibus 4, een bundeling van 5 Urbanusstrips is vanaf vandaag overal te koop. Urbanus houd je met andere woorden zoet tot de zomer.

Vorige week werd de trailer van Amoras 5, Wiske, wijd en zijd verspreid. De trailer deed zowel de vakpers als de grote schare fans knappen van spanning, maar het geduld wordt niet langer op de proef gesteld: vandaag ligt eindelijk het langverwachte nieuwe deel in de winkel. Zoals de trailer al deed vermoeden, is het vijfde deel nog heftiger dan de voorgaande vier: de apocalyps is onafwendbaar. Niets zal ooit nog hetzelfde zijn. In de bijlage vindt u meer informatie over de reeks en wat er nog op stapel staat dit najaar.

In Dodendans, het nieuwe avontuur van De Rode Ridder, onderzoeken Johan en Merlijn de ontvoering van een jonge vrouw. Uiteraard worden beide heren danig op de proef gesteld.

Ook Markske komt terecht in een netelige situatie als hij samen met Paulienen oma Boma en via internet een reis wint naar een vakantiedorp op de Noordpool. Bij aankomst blijkt dat ze niet alleen zijn, integendeel: ze worden bespiedt … Wie zijn ze? Wat willen ze? Zal inspecteur Porei licht op de zaak kunnen werpen?

Alle gekheid op een stokje: deze maand hoeft u allerminst op uw (strip)honger te blijven zitten.

Veel stripplezier.

De Schrikkeljarige
Urbanus 164

Cesar wordt beschuldigd van zware ontucht met een minderjarige: Eufrazie blijkt maar 14 te zijn! Het koppel wordt uit elkaar gehaald: Cesar moet naar de gevangenis en Eufrazie terug naar school. Zal Cesar haar ooit kunnen bevrijden uit de klauwen van directrice Kopermem en zal hij zijn eigen reputatie terug in ere kunnen herstellen?

 

Omnibus 4
Urbanus

Naar goede gewoonte worden er jaarlijks 5 albums van Urbanus gebundeld in een omnibus. Schots en scheve verhalen die je ondersteboven en binnenstebuiten achterlaten. Dit jaar zijn volgende titels aan de beurt: De krottenwijkagent, De kleine tiran, Het lustige kapoentje, Dieselman en Het kunstmatige weeskindje.

 

Wiske
Amoras 5

Professor Barabas en tante Sidonia zetten alles op alles om Suske en Wiske terug te halen, maar op Amoras breekt de hel los. Terwijl het lijkt alsof Krimson steeds dieper in de waanzin wegzakt, gaat Achiel de strijd met de vuurspuwende berg aan. Lambik moet proberen uit handen van dolgedraaide kannibalen te blijven. Een radeloos Suske is op zoek naar Jérusalem.

Wiske wil Suske, maar weet niet waar ze hem moet zoeken. Tot ze vreselijk nieuws krijgt. Maar is de boodschapper betrouwbaar? Misschien is het beter dat ze het antwoord niet weet.

 

Dodendans
De Rode Ridder 246

Johan en Merlijn zijn getuige van de ontvoering van een mooie jonge vrouw. De kok van de herberg waar ze overnachten, vertelt hen dat dit momenteel schering en inslag is in de streek, en dat de jonge vrouwen ook nooit meer zijn teruggezien. Johan en Merlijn besluiten de zaak te onderzoeken.

 

Avontuur onder nul
Vertongen & Co 11

Mark, Paulien, oma Boma en inspecteur Porei winnen via het internet op een verdacht makkelijke manier een wedstrijd in een vakantiedorp op… de Noordpool. Een vreemde plek voor een vakantie, maar het avontuur lokt. De reis erheen verloopt niet zonder problemen. Bij aankomst tijdens een turbulente sneeuwstorm, merken onze helden niet dat ze voortdurend in het oog worden gehouden ... 

Contacteer ons
Over Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij België is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds, Manteau en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij België verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: AUP, A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Prometheus/Bert Bakker, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Standaard Uitgeverij

Al bijna een eeuw lang is Standaard Uitgeverij hét huis van vertrouwen voor de grootste stripreeksen van de Lage Landen. Monumenten zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus, De Rode Ridder, F.C. De Kampioenen, Nero en De Smurfen bekoren al decennialang de harten van jong en oud door de honderden verhalen die bij ons worden uitgegeven.

Daarnaast draagt Standaard Uitgeverij verrassing, vernieuwing en verbazing hoog in het vaandel. De volledig geanimeerde applicaties De Stuivende Stad (Suske en Wiske) en Allemaal Eendjes (De Kiekeboes) zijn het levende bewijs dat deze aanpak ook weerklank vindt bij het grote publiek. Deze principes worden doorgetrokken in ons uitgeefbeleid, met als beste voorbeeld de recente, zeer succesvolle lancering van de parallelreeks van Suske en Wiske: Amoras. En als Standaard Uitgeverij werken we eraan om u ook in de toekomst te blijven verbazen.

Standaard Uitgeverij
Rijnkaai 100/A11
2000 Antwerpen